O nama

O nama

Članovi SK Target

Streljački klub „Target“ je neprofitna sportska udruga osnovana 2020. godine sa ciljem promicanja, razvitka i unapređenja streljačkog sporta među građanima, osobito mladima. Nalazi se u sklopu prostora Ritoša Target – civilnog strelišta.

Član kluba može postati svaki punoljetni građanin Republike Hrvatske, kao i građanin druge države koji ima prebivalište u Republici Hrvatskoj. Godišnja članarina za pridružene članove iznosi 20,00 EUR, a redovne 100,00 EUR.

Kako pristupiti klubu?

Možete nam se javiti telefonom ili putem e-maila međutim možda bi bilo najbolje da nas posjetite osobno i pritom razgledate streljanu i popričate s trenerima ili predsjednikom kluba uživo o svim detaljima vezanim uz klub koji bi Vas mogli zanimati.

Prema “Zakonu o posjedovanju i nabavi oružja građana” članak 35., stavka 7, djeca starija od devet godina se smiju koristiti zračnim oružjem na sportskim strelištima i na drugim mjestima određenim i uređenim za vježbe gađanja pod nadzorom trenera koji ispunjava opće i posebne uvjete iz članka 11. navedenog zakona. Ne postoji gornja starosna dob u kojoj se dijete mora početi baviti ovim sportom. Bez obzira u kojoj dobi se dijete ili odrasli čovjek odluči za bavljenje ovim sportom presudni će uvijek biti volja i uloženi trud.

Novi članovi polazit će školu streljaštva koja se u osnovi ne razlikuje od normalnog slijeda treninga koji strijelce čeka i nakon škole streljaštva. U školi streljaštva strijelci uče osnovna pravila u rukovanju oružjem i usvajaju disciplinu odnosa prema oružju, mecima, streljačkom mjestu i svojim kolegama.

Članstvo u streljačkom klubu

Član streljačkog kluba može postati svaka fizička koja je zainteresirana za rad u streljačkom klubu i pružanje doprinosa ostvarivanju ciljeva rada, te prihvaća odredbe Statuta.
Ciljane skupine Streljačkog kluba s obzirom na članstvo i/ili korisnike prema kojima je klub usmjeren su:
mladi – opća populacija
građani – opća populacija

Članovi streljačkog kluba mogu biti:
pridruženi
redovni
počasni

Član streljačkog kluba može biti svaka fizička ili pravna osoba koja se pridržava statuta streljačke udruge, pravila i odluka streljačkog kluba i plaća članarinu.
Pridruženi streljačkog kluba može biti maloljetna ili punoljetna fizička osoba koja aktivno sudjeluje u ostvarivanju zadataka svog streljačkog kluba, a sudjeluje u vježbama i natjecanjima, te pomaže razvijanju streljačkih sposobnosti članova.

Redovni član Streljačkog kluba može postati samo punoljetna fizička osoba po odluci Predsjednika udruge.

Predsjednik: Igor Ritoša
Tajnica: Monika Ritoša
OIB: 60228741528